Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meditáció a bolygók hatalmával

2009.02.17

                                            Meditáció a bolygók hatalmával

 

A meditáció meghatározása, és folyamatának érzékeltetése csak úgy lehetséges, ha már jó előre letesszük voksunkat a spirituális, vagy pedig a földhözragadt materialista világnézet mellett. Ezt leginkább úgy lehet érzékeltetni, ha mindkét oldalról megvizsgáljuk a felkarolt téma jelentősségét.

Első sorban vegyük figyelembe egy enciklopédia szavait:

 

-A meditáció az elme irányításának technikája, amelynek segítségével a meditátor gyakran eljut a benső nyugalom és békesség érzésének állapotába. A meditáció eredményezheti még az önmegvalósítás és a transzcendentális tudatosság mély élményét is. A világ vezető vallásaiban, a buddhizmusban, a hinduizmusban, az iszlámban, és a kereszténységben a meditáció megtalálható, mint tanítás.

 

E szemelvény visszatükrözi számunkra a tudomány mai állását. Elismerik, mint minden vallásban fellelhető tanítást és a tudat egyfajta „stimulálását, ami különböző esetekben pl.: a gyógyításban is jelentős szerepekhez juthat.

 

 A valóság ennél sokkal mélyebb értelmű, hogy megértsd, meg kell tapasztalnod, és el kell sajátítanod ezt a tudást. Továbbá be kell illesztened ezeket a mindennapi élet forgatagába. 

  A meditációs gyakorlatok, amelyeket most feltárok előtted az összpontosítás erejét nyitják meg a számodra. Fel kell ismerned saját bensőd igényeit, hiszen ahány ember annyi lélek, de az alapok, amelyek ezen az úton fekszenek iránymutatóak a számodra. Figyelmesen olvasd el őket és a gyakorlatok során minden esetben, legyen kiindulópontod és támaszod.

 

A gyakorlatok hét napos periódusokra vannak lebontva, minden egyes nap önmagába foglalja az életed különböző területeit. A következő felsorolás a Clavicula Salamonis középkori kabbalisztikus kézirat, vagy ha jobban tetszik egy Grimoare azaz varázskönyv kivonata. Nem csupán a meditációs gyakorlatok, hanem a mágikus munkáink során is szigorúan e szerint kell dolgoznunk.

Ezen értelmezés szerint megtudhatjuk, mely napokon milyen irányú illetve célú meditációt hajthatunk végre. Pontosan megszerkeszthetjük gyakorlatainkat, és a szellemi elmélyülés egyben egy szeánsz része is, amely a kellő mágikus energiát vonzza.

 

A meditáció alatt segítségünkre lehetnek a bolygók kövei amelyet marokkőként használhatunk, ebben az esetben maga a kő és az által kibocsátott energiát használjuk fel egyfajta iránytűként a gyakorlat alatt.

 

Marokkövek az uralkodó bolygók hatása alatt:

 

Nap: Krizolit, rubin, smaragd, mágneskő

Hold: Markazit, zelenit, gyöngy, berill

Mars: gyémánt, mágnes, jáspis, ametiszt

Merkúr: smaragd, achát, porfír, topáz és minden ami zöldessárga színű

Jupiter: jácint, berill, zafír, smaragd, zöld jáspis

Vénusz: berill, krizolit, karneol, korall gyöngy

Szaturnusz: karneol, zafír, barna jáspis, mágnes

 

Most pedig leírok egy gyakorlati példát aminek alapján összeállítható a meditációs gyakorlat!

 

Példánkban a kérdés egy megtörtént dologra vonatkozik, sajnos nem lehettél jelen egy eseményen, ahol úgy érzed fontos beszélgetés zajlott és szeretnéd tudni milyen érzésvilág kapcsolódott ehhez a beszélgetéshez. Kedves,vidám légkör vagy esetleg haragos hiszen számodra ezt jó volna tudni.

Mivel egy múltban történt eseményre vagy kíváncsi a holdhoz kapcsolódik a gyakorlat.

A szükséges ásvány beszerzése után felkészülés a gyakorlatra, a meditáció előtt 3 órával tanácsos valami könnyű ételt fogyasztani (nem hús) és elkezdeni a kérdésre koncentrálni, mi történhetett, ki volt ott stb, tehát vizualizáljuk magunkban az eseményeket.

Mindezek után egy kellemesen elhomályosított szobában, ahol sem a fény sem pedig a hangok nem zavarnak minket, egy előre elkészített „oltáron” ami lehet egy megfelelő színű kendő, felállítjuk a gyertyát és meggyújtjuk a füstölőszert. A marokkövet a bal kezünkbe fogjuk és lassan elmélázva kizárjuk fejünkből a gondolatokat. Ennek legegyszerűbb módja, ha felszólítjuk tudatunk MEG AKAROM TUDNI MILYEN LÉGKÖRE VOLT A BESZÉLGETÉSNEK! Körülbelül 20 percre engedjük csapkodni a gondolatainkat s a tudatunk önmagától, élesen ráébred a kérdésre. Ekkor már olyan szinten tartózkodunk, amikor feltehetjük a tényleges kérdést! Nézzünk mélyen a gyertya lángjába és hangosan mondjuk ki kérdéseink, sorban míg a választ önmagunkban meg nem halljuk!

 

Minden napra találjunk magunknak egy gyakorlatot és ezt 3 héten át ismételjük változó szituációkban.

                                                                                        

Garabonciás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Olvasmány

(Fekete Zoltán, 2011.06.27 17:36)

Tiszteletem!

Egy olvasmányt szeretnék küldeni:
utolsoidok.com/2011/06/09/guru-vagy-jezus/

Köszöntettel.
F.Z.