Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelmi amulettek talizmánok

2009.02.17

Szerelmi amulettek talizmánok

 

Máig él korunkban a kabalatárgyak a mágikus erővel bíró apróságok szeretete, mondhatni a babonás tisztelete.

A szerencsetalizmánok amulettek eredete visszanyúlik a civilizációnk gyökeréig. Szisztematikusan kialakított tehát bizonyos törvények alapján megszerkesztett, motívumokban bővelkedő talizmánt már az ókorban viseltek az emberek bizonyos élethelyzetek, betegségek stb. befolyásolása céljából.

-A szerelmi amulettek, talizmánok világában elsősorban a fallikus, erotikus szimbólumok érvényesülnek ami a termékenység kifejezése. Némely talizmánok lényege, hogy a férfi megőrizze erejét, a nő pedig megkapja azt. A szerelmi amulettek között, elsősorban a fallikus, nemi szervekre utaló formákat találhatunk. Legismertebb fallikus szimbólm Shiva (lingam-ja) amely férfi nemi szervet formáz, kifejezésre juttatva a megtermékenyitő erőt a férfiasságot.

A talizmánok anyaguk felhasználási területeik az alapján oszlanak meg, hogy mit is kíván álltaluk elérni a szerető szívű ember. Kialakultak a szerelmet okozó vagy éppen megrontó figurák és szimbólumok. Legtöbbjüket valamely szellemek vagy Istenségek uralnak és irányítanak kikhez fohászkodva, kap a talizmán mágikus hatalmat. Álltalában a talizmánok aktiválásához szükséges fennhangon elmondani pontosan mi az amihez a talizmán mágikus erejét kérjük. Szerelmi mágia esetén az illető nevét kell fennhangon kiejteni és kérni a talizmánhoz tartozó szellemeket, isteneket, hogy adják áldásukat és mágikus segitségüket a kapcsolat kialakulásához. Sok esetben a talizmánokhoz bizonyos varázsének is tartozik, ami egyfajta felszentelés felajánlás az istenek felé.

 

 

 

 

Szerelmi talizmán

 

Ennek a talizmánnak a segitségével tiszteletünket fejezhetjük ki Aphrodite (szerelemistennő) felé, aki áldását osztja kapcsolatunkra.

 

Pénteki napon ami a vénusz bolygó uralma alá tartozik fogj egy darab vörös posztót.

Készits belőle egy kis zsákot és tedd bele a következőket:

 

-vörös korall

-galambtoll

-kedvesed hajszála vagy kicsiny fényképe

-rózsakvarc

-saját hajszálad

 

Mond el felette mélyen átérezve, a következő versikét:

 

Kérlek téged Aphrodite jöjj segitségemre és álld meg  X-Y-t, hogy boldog szerelemben éljünk!

Életünk a „bú” messze elkerülje!

 Igy akarom, Igy legyen!

::: Garabonciás :::

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.